Умспекотні дні, коли споживання зросте, можливий дефіцит в енергосистемі / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький заявив, що потепління покращить ситуацію зі споживанням електрики в країні, але не відновить пошкоджені потужності українських електростанцій.

"Сподіваюся, з потеплінням ми зможемо не вдаватися до відключень. Але це за умови відсутності російських обстрілів, ризик яких залишається дуже високим. Також треба розуміти, що попереду літо. Тому у спекотні дні, коли споживання зросте, можливий дефіцит в енергосистемі. Ми будемо застосовувати всі інструменти для його покриття", - заявив він в інтерв'ю РБК-Україна.

Також Кудрицький відповів, що буде, коли настане літня тепла погода і населення почне використовувати охолоджувальні прилади.

Відео дня

"При значному збільшенні споживання влітку на тлі того, що енергетика відновлюється після російських атак та енергетики готують об’єкти до нового опалювального сезону, можливий дефіцит в енергосистемі. Якщо він буде настільки значним, що у нас не буде достатньо інструментів для його покриття, доведеться застосовувати обмеження споживання", - додав він.

Відключення світла в Україні – деталі

Через масовані ракетні атаки Росії, українська енергетична система зазначала масштабний руйнувань, заявив Юрій Бойко – радник прем'єр-міністра України, член наглядової ради НЕК Укренерго. 

"Все літо, варто налаштуватися, що ми будемо жити в тих умовах, які добу тому почалися. Якщо ми говоримо про травень, то ці обмеження могли початися пізніше, аби він не був такий холодний… Люди почали користуватися нагрівальними приладами більш активно і це призвело до того, що в системі почало катастрофічно не вистачати електроенергії навіть з урахуванням того, що ми активно залучаємо імпорт та аварійну допомогу", – сказав Бойко. 

Він також зазначив, що обмеження в енергопостачанні, які почалися добу тому, можуть продовжитися до кінця літа. 

Вас також можуть зацікавити новини: