Вперше в історії України газ власного видобутку віддано на потреби населення – мер Маріуполя (відео)

Україна вперше віддала весь дешевий газ власного видобутку для утримання пільгових тарифів на теплопостачання. Про це розповів телеканалу "Україна 24" міський голова Маріуполя Вадим Бойченко. 

Завдяки такій позиції Володимира Зеленського чинний соціальний тариф для населення не буде змінюватися три роки. Відповідний контракт укладено містом з НАК "Нафтогаз України".

"Це був довгий та важкий переговорний процес. І крапку у ньому поставив Президент України Володимир Зеленський, який прийняв рішення, що газ для населення зафіксовано на рівні 7,42 грн. Ціна на газ найближчі три роки не буде змінюватися", – пояснив мер.

За словами Вадима Бойченка, опалювальний сезон в місті вже розпочався. Тепло поступово подається до лікарень та дитячих садочків. 

Раніше повідомлялося, що за підсумками підписання Меморандуму між Асоціацією міст України, Урядом та Нафтогазом, з 2022 року громади отримають додатково 4% податку на доходи фізичних осіб в якості фінансового забезпечення збитків від встановлення пільгових тарифів для соціальної сфери.