мусор, переработка, Львов / Фото: УНИАН

Про це йдеться у робочому варіанті проекту коаліційної угоди, яка буде підписана між представниками політичних сил, які увійшли до нового складу Верховної Ради за результатами позачергових виборів.

Згідно з текстом проекту угоди, у рамках заходів зі збільшення частини утилізації твердих побутових відходів, парламентська коаліція також повинна буде забезпечити дотримання вимог Директив ЄС про полігони відходів у системі ціноутворення на поховання відходів.

Читайте такожПонад 60 будинків на столичних Позняках обігріватимуть за рахунок спаленого сміття (відео)

Відео дня

Читайте такожКиїв зможе заощаджувати близько 15 млн кубометрів газу за рахунок спалювання сміття

Довідка УНІАН. За даними Державної служби статистики України, кількість утворених відходів в Україні у 2013 році знизилася на 0,6% порівняно із 2012 роком - до 448,1 млн тонн. Частина відходів, яка була вивезена у спеціально відведені місця чи спалена без отримання енергії, у загальному обсязі відходів у 2013 році склала 64,5%. Причому кількість вивезених відходів порівняно із 2012 роком зменшилося на 0,5% - до 288,1 млн. тонн., обсяг утилізованих відходів минулого року зріс на 2,6% - до 147,2 млн тонн, а спалених - зменшився на 24,4%, до 918,7 тис. тонн.