Насіров не зміг пригальмувати конкурси голів податкової та митної служб / фото УНІАН

Окружний адміністративний суд Києва не задовольнив позов колишнього глави Державної податкової служби України (ДФС) Романа Насірова з вимогою зупинити конкурси на зайняття керівних посад у податковій та митній службах.

Читайте такожНасіров програв суд лікарю і має виплатити йому компенсацію

Про це повідомляється на сторінці Міністерства фінансів України в мережі Facebook з посиланням на інформацію Кабінету міністрів.

Відео дня

"Міністерство фінансів вітає рішення суду і вважає позовні вимоги колишнього керівника Державної фіскальної служби Романа Насірова щодо оголошення конкурсів на посади керівників нової Державної митної служби (ДМС) та Державної податкової служби (ДПС) безпідставними", - сказано в повідомленні.

Як зазначили в прес-службі Мінфіну, підготовче засідання за позовом Насірова до уряду щодо оголошення вищезазначених конкурсів заплановано на 6 травня.

За даними прес-служби, перший етап конкурсу відбувся 9 квітня - кандидати складали тест на знання іноземної мови, за результатами якого Національне агентство України з питань державної служби відібрало 11 кандидатів, на яких чекають ситуативні завдання та завдання на знання законодавства, а також співбесіда.

Результати конкурсу будуть оголошені 23 квітня.

"Ця реформа є однією з найскладніших у сфері відповідальності Мінфіну, враховуючи обсяг роботи та протидія, яку вона викликає. Подача позову Романом Насіровим є не чим іншим, як бажанням загальмувати реформування фіскальної служби шляхом запобігання або затягування проведення прозорих конкурсів", - наголошується в повідомленні.

У прес-службі підкреслили, що реформа ДФС покращить якість сервісів, які надаються платникам податків, а також підвищить прозорість і підзвітність роботи податкових і митних органів.

Як повідомляв УНІАН, у грудні 2018 року Кабінет міністрів прийняв рішення реорганізувати Державну фіскальну службу України шляхом поділу її на державні податкову і митну служби.

За інформацією Нацагентства України з питань державної служби, документи для участі в конкурсі на посади керівників податкової та митної служб подали 7 кандидатів.

Згідно з Меморандумом щодо нової програми співпраці України з Міжнародним валютним фондом, процес реорганізації ДФС планується завершити до кінця квітня поточного року.