Голова податкової служби повідомив, що реєстрацію відновлять найближчим часом / фото УНІАН

Процедура реєстрації нової Державної податкової служби України (ДПС) тимчасово припинена у зв'язку з тим, що теперішня Державна фіскальна служба, правонаступником якої буде ДПС, зараз не перебуває у стані ліквідації.

Читайте такожКабмін призначив Верланова головою податкової служби

Згідно з наявною в розпорядженні УНІАН скан-копії документа про призупинення реєстрації нової служби, 11 травня державний реєстратор відділу з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації Віталій Желінський прийняв рішення призупинити розгляд документів для проведення реєстрації Державної податкової служби України (ДПС). Оскільки Державна фіскальна служба, правонаступником якої буде ДПС, "зараз не знаходиться в стані припинення діяльності у зв'язку з реорганізацією шляхом розділення".

Відео дня

Як повідомив у коментарі УНІАН новообраний голова Державної податкової служби Сергій Верланов, призупинення реєстрації нового відомства є суто технічним, а юристи зараз вивчають зауваження державного реєстратора.

Згідно з документом, реєстратор встановив невідповідність відомостей, зазначених у поданих документах для реєстрації ДПС, з відомостями з Єдиного держреєстру, згідно з яким ДФС не перебуває в стадії реорганізації шляхом її розділення на податкову і митницю.

При цьому наголошується, що у разі подання документів, необхідних для усунення підстав для призупинення реєстрації протягом встановленого терміну, їх розгляд відновиться.

У свою чергу, Верланов заявив, що норми закону будуть дотримані, а процедуру буде відновлено найближчим часом.

"Ми продовжимо перезавантаження податкової служби та зробимо все, щоб створити прозору та функціональну структуру європейського зразка", - наголосив новопризначений голова податкової служби.

Довідка УНІАН. У грудні 2018 року Кабінет міністрів прийняв рішення реорганізувати Державну фіскальну службу України шляхом розділення її на державні податкову і митну служби.

Згідно з Меморандумом щодо нової програми співпраці України з Міжнародним валютним фондом, процес реорганізації ДФС планувалося завершити до кінця квітня поточного року.

Проте 17 квітня Окружний адміністративний суд Києва за позовом народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Андрія Антонищака призупинив конкурс з відбору керівника митної служби та заборонив Комісії з питань вищого корпусу державної служби проводити цей конкурс.

До цього конкурсна комісія встигла завершити один з етапів конкурсу, відібравши кандидатів на посаду керівників митної та податкової служб, претендентами на пост останньої, зокрема, стали заступник міністра фінансів України Сергій Верланов, виконавчий директор "Стандарт-аудит" Дмитро Олексієнко та заступник міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Сергій Пєтухов.

Оскільки конкурс з відбору голови митної служби заблокований через суд, комісія провела фінальний відбір кандидатів на посаду голови податкової, в ході якого перемогу здобув Верланов, кандидатуру якого комісія рекомендувала уряду затвердити в даній посаді.

8 травня Кабінет міністрів призначив Верланова головою Державної податкової служби.