Ілюстрація / REUTERS

Україна не має наміру відмовлятися від співпраці з Міжнародним валютним фондом. У свою чергу, МВФ має низку питань до української влади, які вимагають законодавчого врегулювання.

Читайте такожЧому МВФ взяв паузу у відносинах з Україною (рос.)

Про це розповів представник президента Володимира Зеленського в Кабміні Андрій Герус, коментуючи інформацію ЗМІ про нібито від'їзд місії МВФ з України, передає «Обозреватель».

Відео дня

"МВФ на сьогоднішній день продовжує співпрацю з Україною, йдуть відповідні кроки, переговори, щоб ця співпраця тривала. Ніхто не заявляв про розрив співпраці і невиконання якихось пунктів меморандуму. Я сподіваюся, що співпраця буде продовжуватися виходячи з наших інтересів", – підкреслив представник президента Зеленського.

Герус нагадав, що в Україні зростання ВВП у першому кварталі склало всього 2,2%. За його словами, в таких несприятливих економічних умовах Україні буде важко без допомоги МВФ, тому співпрацю треба продовжувати.

"На сьогоднішній день є декілька спірних моментів, але вони будуть обговорюватися і вирішуватися, є конструктивний настрій. Моніторингова місія цікавиться, як у нас проходять реформи, що у нас відбувається з боротьбою з корупцією, цікавиться, що у нас з відповідальністю за незаконне збагачення. Є низка питань, які потребують законодавчого врегулювання. Плануються зустрічі МВФ зокрема з командою президента", – зазначив він.

Як підкреслив Герус, представникам МВФ "не дуже подобається" скасування кримінальної відповідальності за незаконне збагачення.

"Її потрібно повернути. Для цього Верховна Рада повинна ухвалити закон", – пояснив він.