Ілюстрація REUTERS

Найбільший банк України ПриватБанк" подав апеляційну скаргу на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 18 квітня за позовом колишнього власника банку Ігоря Коломойського про скасування рішення про виведення банку з ринку з участю держави.

Читайте такожКабмін оскаржив скасування націоналізації "ПриватБанку"

Як повідомила прес-служба банку, також оскаржено рішення цього суду за позовом іншого колишнього акціонера банку - кіпрській компанії "ТрианталІнвестментс ЛТД" - про скасування рішення комісії Національного банку України про перелік пов'язаних з банком осіб

Відео дня

"З урахуванням цього, зазначені судові рішення не набрали чинності, і не мають ніяких правових наслідків", - підкреслили в банку.

Раніше аналогічні дії щодо рішень Окружного адміністративного суду Києва зробили уряд і Національний банк.

Довідка УНІАН. Кабінет міністрів прийняв рішення націоналізувати "ПриватБанк" в грудні 2016 року, керуючись рекомендаціями Ради нацбезпеки та оборони. До націоналізації ключовими акціонерами банку були бізнесмен Ігор Коломойський і його партнер Геннадій Боголюбов.

18 квітня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення про націоналізацію "Приватбанку", а також рішення НБУ про перелік пов'язаних осіб фінустанови, що стало основою для конвертації зобов'язань перед ними в акції.

Міжнародні партнери України, включаючи Міжнародний валютний фонд, Представництво Євросоюзу, Європейський банк реконструкції та розвитку, Всесвітній банк і посольство США, виступили із заявами про підтримку націоналізації "Приватбанку".