Ілюстрація REUTERS

Майже половині домогосподарств (48,2%) в Росії в четвертому кварталі 2018 року вистачало грошей лише на їжу та одяг, але не на товари тривалого споживання, наприклад, меблі або смартфон.

Читайте такожУкраїнці витрачають на їжу майже половину своїх доходів

Про це повідомляє Medusa.io з посиланням на дослідження Росстату.

Відео дня

"У порівнянні з четвертим кварталом 2017 року в Росії стало дещо менше сімей, яким не вистачає грошей на їжу та одяг. Тоді, за даними Росстату, про це говорили 49,8% домогосподарств", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що 14,9% сімей, що брали участь в дослідженні наприкінці 2018 року, повідомили, що грошей вистачає лише на їжу, а купівля одягу та оплата комунальних послуг викликають труднощі. Найбільше таких сімей у Ямало-Ненецькому автономному окрузі - про це повідомили 100% опитаних домогосподарств. У Новосибірській області таких родин 41,3%.

За оцінкою Росстату, домогосподарства частіше витрачають свої заощадження і беруть кредити. З кінця 2017 року частка витрачених заощаджень і позикових коштів зросла з 7,8% до 11%.

Як повідомляв УНІАН, у квітні Росстат представив результати дослідження, згідно з яким третини російських сімей не вистачає грошей на покупку двох пар взуття в рік.

У Росстаті назвали дослідження одним з найглибших і підкреслили, що з 2016 року кількість родин, члени яких здатні купити дві пари взуття, зросла з 50,3% до 63,8%.