Ілюстрація / REUTERS

Федеральна резервна система (ФРС) США вдруге в 2019 році знизила базову процентну ставку.

У середу, 18 вересня, на засіданні Федерального комітету з операцій на відкритому ринку, що визначає політику ФРС, ключова ставка була знижена на 25 базисних пунктів до цільового діапазону від 1,75 до 2,0 відсотка, передає dw.com.

Проти цього рішення висловилися три з десяти голосуючих членів комітету.

Відео дня

Коментуючи рішення, емісійний банк США вказав на намір згладити "невизначеність" щодо можливого початку нової кризи на фінансових ринках. "Хоча витрати домогосподарств зростали високими темпами, скоротилися довгострокові капіталовкладення бізнесу і експорт", - наголошується в заяві.

Читайте такожНацбанк знову знижує облікову ставку - до 16,5%

31 липня ФРС США вперше за останні понад десять років знизила процентну ставку на 0,25 процентного пункту, до діапазону від 2 до 2,25 відсотка річних. Це стало першим зниженням базової ставки з грудня 2008 року. Причинами рішення послужили, зокрема, невизначеність у світовій економіці та торгові війни, а також "ослаблений інфляційний тиск".

Такі заходи ФРС знаменують зміна кредитно-грошової політики США. Під час глобальної фінансової кризи 2008/2009 років відомство агресивно знижувало ставки, щоб досягти стабілізації економіки. Після цього Федеральна резервна система почала знову послідовно підвищувати базову процентну ставку.