Ілюстрація REUTERS

Верховна Рада прийняла у другому читанні й загалом закон про вдосконалення процедури проведення фінансової реструктуризації.

Читайте такожФонд гарантування опублікував новий список боржників банків-банкрутів

Як передає кореспондент УНІАН, за ухвалення даного рішення проголосували 300 народних депутатів при необхідному мінімумі у 226 голосів.

Відео дня

Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, доповідаючи щодо законопроекту, зазначив, що документ забезпечить створення сприятливіших умов для здійснення фінансової реструктуризації.

"Фінансова реструктуризація – це процедура в рамках якої боржник може реструктуризувати свої борги перед кредитно-фінансовими установами. Цим законопроектом ми пропонуємо внести зміни до процедури, які зроблять її простішою й розширять можливості для застосування процедури фінреструктуризації", - сказав він.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, документом пропонується зробити можливим спільне проведення процедури фінансової реструктуризації для кількох боржників, які є пов'язаними особами (мова йде про групу юридичних осіб під спільним контролем, але мають різних, не загальних кредиторів).

"Прийняття законопроекту усуне окремі недоліки законодавства, виявлені в ході практичного застосування норм зазначеного закону, і сприятиме повнішому застосування способів реструктуризації з боку банків, зменшить регуляторні перешкоди для здійснення фінансової реструктуризації", - сказано в пояснювальній записці.

Як повідомляв УНІАН, даний законопроект №1070 про вдосконалення процедури проведення фінансової реструктуризації зареєстрований в Раді 29 серпня і визначений президентом України Володимиром Зеленським як невідкладний.