Задеклароване зростання на 40% за 5 років - це абсолютно реальний результат / фото УНІАН

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що задеклароване зростання ВВП на 40% за 5 років є "абсолютно реальним результатом, але для цього треба буде добре попрацювати".

Про це він сказав на Київському міжнародному економічному форумі, пише Економічна правда.

Читайте такожОбсяг держборгу на кінець 2020 року становитиме 45% ВВП – оновлений проект бюджету

Відео дня

"Ми порахували уважно ризики, можливості, і зробили висновок, які максимально амбітні, але реалістичні цілі ми можемо перед собою поставити як країна. Тому задеклароване зростання на 40% за 5 років - це абсолютно реальний результат, який ми повинні з вами досягнути разом. При цьому, нам, звичайно, треба буде добре попрацювати", - підкреслив Гончарук.

"Я би не говорив зараз про якісь радикальні речі. Я би говорив про те, що нам треба зробити домашнє завдання. У нас фантастична за потенціалом країна. Тут можна зробити набагато більше іноземному інвестору, аніж в їх юрисдикціях. Інвестувати сюди цікаво, питання лише в тому, що тут дуже високі ризики. Були дуже високі ризики.

І наше з вами завдання довести, що нам можна вірити. Ми просто повинні почати виконувати контракти як країна і як суспільство. І всередині країни, і назовні. Нам повинні вірити", - додав він.

За його словами, в Україні "традиційно велика кількість груп впливу, які звикли паратизувати на країні. 

"Так більше не можна. Вчора я представив нового керівника Державної служби геології та надр - Романа Опімаха. На мою думку, професійна, порядна людина, з правильним світоглядом. У нього є два місяці, щоб навести лад в цій службі. За моєю інформацією, 80% людей в цій службі досі сиділи на конвертах (тобто зарплати в конвертах). Як можна взагалі розраховувати на те, що сюди до тебе прийде інвестор, якщо ти всім морочиш голову?. Тому я би почав з домашнього завдання", - зазначив Гончарук.

Крім цього, за його словами, потрібно змінювати бізнес-модель.

"Та бізнес-модель, яка була тут багатьма застосована - не працює, все це тупіковий шлях розвитку", - сказав він.