Ілюстрація REUTERS

Національний банк України розгляне можливість підвищення ліміту на інвестиції за кордон для фізичних осіб вдвічі - до 100 тис. євро на рік після ухвалення Верховною Радою пакету законів про протидію розмиванню податкової бази (BEPS), ухвалених у першому читанні 3 грудня.

Читайте такожВ Україну зайшла ще одна міжнародна платіжна система

Про це повідомляється на сторінці НБУ в соцмережі Facebook з посиланням на слова заступника голови НБУ Олега Чурія.

Відео дня

Зазначається, що Нацбанк прив'язав скасування деяких валютних обмежень до ухвалення пакету законопроектів BEPS, наприклад, ліміт на інвестиції українців і бізнесу за кордон.

«Якщо парламент прийме цей пакет законопроектів у другому читанні, ми розглянемо можливість підвищити цей ліміт на інвестиції для фізосіб - з 50 до 100 тис. євро на рік», - йдеться в повідомленні.

У той же час, як зазначили в НБУ, повне скасування цього ліміту можливе лише після впровадження законів BEPS.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада 3 грудня ухвалила в першому читанні законопроект про впровадження в Україні ряду правил Організації економічного співробітництва і розвитку в Європі (ОЕСР) щодо протидії ухиленню від сплати податків - Base erosion and Profit Shifting (BEPS).

Україна в 2017 році приєдналася до Плану Організації економічного співробітництва і розвитку в Європі (ОЕСР) щодо протидії ухиленню від сплати податків - Base erosion and Profit Shifting (BEPS). У липні 2018 року наша країна підписала багатосторонню конвенцію про уникнення подвійного оподаткування.