Система моніторингу податкових ризиків під час реєстрації податкових накладних-розрахунків коригування (ПН/РК) забезпечує неухильне виконання всіма без виключення платниками конституційного обов’язку зі сплати податків. Це – стримувальний фактор для несумлінних платників, які у незаконний спосіб за допомогою фіктивних господарських операцій отримують податкові вигоди.

Про це інформує прес-служба Державної податкової служби України.           

Повідомляється, що за результатами роботи системи з 23 березня 2018 року по 31 грудня 2019 року було зупинено реєстрацію 354 065 ПН/РК. Таким чином, за цей період податкова запобігла реєстрації безпідставного податкового кредиту на суму 8,4 мільярда гривень.

Відео дня

«Все це – платники, які навіть не виявили бажання підтвердити реальність господарських операцій (не маючи взагалі первинних документів або розуміючи, що комісії органів ДПС  одразу нададуть належну правову оцінку поданим документам). Саме такі компанії найбільше зацікавлені у зриві роботи цього дієвого механізму боротьби з недобросовісними платниками податків», - сказано у повідомленні.

У ДПС підкреслили, що за допомогою системи моніторингу податкових ризиків при реєстрації ПН/РК податкова захищає економічні інтереси держави та сумлінних платників податків від мінімізаційних схем та зловживань.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що за підсумками 2019 року Державна податкова служба виконала свою частину надходжень до бюджету – вперше з початку 2011-ого.