Зеленський закликав турецькі компанії вже зараз інвестувати в українську економіку / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив, що найбільші перспективи для економічного партнерства України й Туреччини відкриваються в інвестиційній сфері.

На цьому Зеленський наголосив під час українсько-турецького бізнес-форуму в Києві, інформує Офіс глави держави.

Він підкреслив, що наразі низка турецьких компаній скористалися можливостями в Україні.

Відео дня

«Впевнений, що саме в інвестиційній сфері сьогодні відкриваються найбільші перспективи для економічного партнерства України й Туреччини. Йдеться не лише про створення спільних підприємств, а й про активну участь турецьких компаній у процесі приватизації», – заявив Зеленський.

Він наголосив, що подальшому розвитку співпраці двох держав сприятиме підписання Угоди про вільну торгівлю.

«Це дасть поштовх у багатьох сферах: сільське господарство та харчова промисловість, житлове будівництво, енергетика та енергоефективність, транспорт і туризм. Ми також маємо значний потенціал у сферах машинобудування, виробництва обладнання для транспорту та енергетики», – сказав Зеленський.

Читайте такожЗеленський хоче збільшити товарообіг з Туреччиною до $10 мільярдів

Президент закликав турецькі компанії вже зараз інвестувати в українську економіку. Зокрема, запросив турецький бізнес до участі в концесійних конкурсах у проектах з осучаснення інфраструктури.

«Одним з наших пріоритетів є масштабна модернізація інфраструктури – дороги, аеропорти та морські порти, запуск річкового транспорту. Вже запущено перші концесійні конкурси морських портів «Ольвія» та «Херсон». Наразі ми готуємо нові конкурси щодо аеропортів і морських портів, а також проекти концесійних доріг», – заявив Зеленський.

Водночас він уточнив, що потенційно привабливими для обох держав є інвестиції у розвиток туристичної інфраструктури на Херсонщині та Одещині.

Також глава держави нагадав, що влада ініціює низку новацій для поліпшення інвестиційного клімату. Йдеться, зокрема, про п’ятирічні податкові канікули, проект Іnvestment nanny, створення міжнародного арбітражу для інвесторів.