Ілюстрація REUTERS

Кількість операцій з використанням платіжних карт в Україні в 2019 році порівняно з попереднім роком зросла на 29% - до 5 млрд штук, а обсяг цих операцій - на 24%, до 3,6 трлн грн.

Читайте такожУ НБУ розповіли, на що найбільше скаржаться українці

Як повідомляється на сайті Національного банку України, серед операцій з картами переважали безготівкові, на які припадає 82%, або вісім з десяти операцій.

Відео дня

Обсяг безготівкових операцій становив 1,8 трлн грн, або 50% операцій з картками. Минулого року цей показник становив 45%, а 5 років тому - 25%.

Найбільша кількість операцій з використанням карток припадає на розрахунки в торговельних мережах (51%), за обсягами – на перекази з картки на картку (42%).

Загальна кількість платіжних карток в Україні за рік зросла на 16% - до 68,9 млн шт, у тому числі 61% карт – активні.

Більше чверті активних платіжних карт - безконтактні і токенізовані картки, безготівкові операції з використанням яких становили третину загальної кількості та обсягу безготівкових операцій у торговельних мережах.

фото facebook/NationalBankOfUkraine
фото facebook/NationalBankOfUkraine
фото facebook/NationalBankOfUkraine

Довідка УНІАН. У 2018 року власники платіжних карток українських банків провели 3,9 млрд операцій, що на 26,7% більше показника 2017 року, а обсяг таких операцій зріс на 35,4% - до 2,877 трлн грн.