Ілюстрація REUTERS

Державна податкова служба України та платіжна система Visa будуть спільно розробляти додаток програмного реєстратора розрахункових операцій (РРО) для смартфонів та планшетів.

Читайте такожКасові апарати в смартфоні стали доступні для тестування

Про це сказано на сторінці податкової в мережі Facebook.

Відео дня

"Ми не стоїмо на місці, оскільки готуємо дорожню карту співпраці з Visa, в рамках якої ми зможемо залучити фахівців однієї із найбільших платіжних систем для роботи над програмним РРО", - сказано в повідомленні.

У відомстві нагадали, що 31 січня Державна податкова служба України підписала меморандум з Visa для популяризації безготівкових розрахунків серед українців, в рамках якого, зокрема, також передбачена реалізація проектів по популяризації та просування цифрового бізнесу і комерції.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада 20 вересня 2019 року прийняла закон, що дозволяє використовувати програмні РРО поряд з традиційними, а також зобов'язує фізосіб-підприємців 2-4 категорій використовувати РРО. При цьому введення програмних РРО не стосуватиметься фізичних осіб, а також фізосіб-підприємців (Фопів), які знаходяться на першій групі оподаткування.

Довідка УНІАН. Міжнародна платіжна система Visa забезпечує тримачам карток, торгово-сервісним підприємствам, фінансовим і урядовим установам у більш ніж 200 країнах і територіях доступ до мережі електронних платежів. Глобальний процесинг VisaNet може обробляти понад 65 тисяч транзакцій на секунду.