Щомісячна зарплата голів держкомпаній не повинна перевищувати 1,25 мільйона гривень / фото УНІАН

Кабінет міністрів України встановив граничний розмір місячної заробітної плати керівника державної компанії, який не має перевищувати 1,25 мільйона гривень.

Читайте такожСкільки отримують міністри: Кабмін оприлюднив зарплати за січень

Про це сказано в постанові Кабміну №141 від 5 лютого, яке опубліковано в "Урядовому кур'єрі".

Відео дня

"Встановити, що місячний розмір заробітної плати керівника суб'єкта господарювання державного сектору економіки, який визначається в контракті, не повинен перевищувати 1250 тисяч гривень", - сказано в постанові.

Крім того, своєю постановою уряд переглянув умови виплат членам наглядових рад, прив'язавши їх стелю до середньомісячної зарплати в галузі за підсумками попереднього кварталу. Якщо виручка держкомпанії становить менше за 1 мільярд гривень, то встановлюється обмеження в 5 середніх зарплат по галузі, при виручці від 1 до 3 мільярдів гривень - до 10 зарплат, від 3 до 10 мільярдів гривень - до 15 зарплат, від 10 до 20 мільярдів гривень - до 18 зарплат, понад 20 мільярдів гривень - до 22 зарплат.

Кабмін у постанові рекомендував державним органам і наглядовим радам переглянути контракти з керівниками держкомпаній та членами наглядових рад, які укладені до набрання чинності цього нормативно-правового акта.

Як повідомляв УНІАН, 17 січня президент Володимир Зеленський доручив прем'єр-міністру Олексію Гончаруку представити нову концепцію заробітних плат керівників міністерств, відомств, державних компаній та їх заступників з урахуванням ситуації в країні.

"Це має бути нормальна заробітна плата. Ми розуміємо, що це дуже серйозні фахівці, але я хочу мати спільну думку з вами та міністрами, що такі зарплати можуть бути сьогодні в Україні в такій ситуації, в якій перебуває наша економіка. Коли ви й ваш уряд піднімете економіку - можна буде підіймати ці заробітні плати", - підкреслив президент.

При цьому середня номінальна заробітна плата штатного працівника в Україні в січні 2020 року становила 10 727 гривень. А мінімальна зарплата з 1 січня 2020 року складає 4 723 гривні в місяць.