Раніше наглядова рада "Нафтогазу" виплатила працівникам компанії $4,63 мільйона премій / фото УНІАН

Кабінет міністр прийняв рішення щодо зниження рівня премій для топ-менеджерів державних компаній, про що під час години запитань до уряду у залі Верховної Ради заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Читайте такожГолову "Нафтогазу" оштрафували за відмову надати інформацію про скандальні премії

"Ми вже прийняли рішення, яким встановили ліміти для кожної державної компанії, вони значно менші, ніж ті, які є зараз", - сказав він.

Відео дня

При цьому голова уряду повідомив, що Кабмін провів роз'яснювальну бесіду з наглядовими радами державних компаній, щоб ті утрималися від виплат величезних премій за вже діючими контрактами.

"Це бізнес. Нам треба зрозуміти, що там працюють не чиновники, і ми маємо там конкурувати на ринку праці з приватними підприємствами. Ми, як уряд, ще кілька тижнів тому прийняли рішення і звернулися до кожної наглядової ради державного підприємства з проханням утриматися від сплати великих премій. Ми з кожною наглядовою радою ведемо переговори, щоб упорядкувати це. Це стосується існуючих контрактів, які ми не підписували", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, наглядову раду "Нафтогазу" прийняв рішення про виплату співробітникам компанії премій на суму 4,63 мільйона доларів у зв'язку з перемогою в Стокгольмському арбітражному суді, за рішенням якого "Газпром" має виплатити української компанії 4,6 мільярда доларів.

Сума премії була розділена на дві частини. Перша частина премій на суму 20,7 мільйона доларів вже виплачена. Ця сума відповідає 1% від обсягу виграшу, вже визнаного у фінансовій звітності "Нафтогазу" за 2017 рік.

Інші премії будуть виплачуватися протягом трьох років після успішного стягнення з "Газпрому" залишку виграшу (2,6 мільярда доларів + відсотки).

14 січня 2020 року виконавчий директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко повідомив у Facebook, що премії менеджменту компанії за отримані від російського "Газпрому" 2,9 мільярда доларів за рішенням Стокгольмського арбітражу ще не призначені.

Президент Володимир Зеленський доручив прем'єр-міністру Олексію Гончаруку врегулювати ситуацію з преміями, які передбачаються топ-менеджерам НАК "Нафтогаз України" за отримання компенсації від ВАТ "Газпром".