Експерти прогнозують долар по 30-35 гривень / фото УНІАН

Інвестиційна компанія Dragon Capital прогнозує, що залежно від тривалості карантину в рамках протидії коронавірусу валовий внутрішній продукт України за підсумками 2020 року скоротиться в межах 4-9%.

Читайте такожУ Зеленського озвучили оптимістичний варіант розвитку ситуації: економіка впаде на 5%

Про це під час відеоконференції заявив генеральний директор Dragon Capital, президент Європейської Бізнес Асоціації Томаш Фіала.

Відео дня

За його словами, Dragon Capital під час підготовки базового варіанту прогнозу враховував, що світова економіка скоротиться на 1-2%, тоді як пік заражень коронавірусною інфекцією в Україні припаде на середину травня.

«Ми очікуємо в базовому сценарії, за якого карантин закінчиться через два місяці максимум, падіння економіки на 4% і девальвацію курсу до 30 грн за долар на кінець року, а середній курс - 29 грн», - сказав Фіала.

За його словами, негативний сценарій припускає, що пік заражень припадає на літо, і в цьому випадку прогнозується, що падіння ВВП становитиме 9%, а курс долара – 35 грн.

Як повідомляв УНІАН, зростання реального ВВП України у 2019 році сповільнилося до 3,2% з 3,4% у 2018 році, максимального показника за останні 7 років.