Ілюстрація REUTERS

У Національному банку запевнили, що не буде обмеження на зняття депозитів для населення.

Читайте такожУ Нацбанку розповіли, чого очікувати від курсу гривні найближчим часом

Про це в ефірі Громадського радіо заявив директор департаменту фінансової стабільності Нацбанку Віталій Ваврищук.

Відео дня

«Ми не спостерігаємо відтоку депозитів, відтоку депозитів фактично нема. Банки виконують зобов’язання. Я можу гарантувати, що не буде обмежень на зняття депозитів населення», – сказав Ваврищук.

За його словами, Нацбанк також надаватиме кредитні канікули на період карантину.

«На цей складний період до завершення карантину банки готові йти на поступки і відтерміновувати повернення основної суми кредиту в багатьох випадках вони готові відтерміновувати і сплату процентів. Звичайно кожен має звернутись до банку індивідуально. Кожен має надати свідчення того, що є певні труднощі з обмеженнями через пандемію», – додав директор департаменту фінансової стабільності.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів затвердив оновлений макроекономічний прогноз, який передбачає, що середньорічний курс національної валюти в 2020 році становитиме 29,5 гривень за долар США.

Національний банк України в березні витратив на підтримку гривні 2,2 млрд дол. з резервів. З початку року продаж валюти регулятором на міжбанківському валютному ринку перевищив її купівлю на 1,4 млрд дол.

З середини березня низка банків в Україні призупинила продаж готівкової валюти у зв'язку з її нестачею через проблеми з доставкою в умовах обмеженого авіасполучення з іншими країнами.