До складу Ради увійде прем'єр-міністр Денис Шмигаль / фото УНІАН

Кабінет міністрів планує створити Раду з питань економічного розвитку України.

Читайте такожКабмін погіршив прогноз щодо інфляції, зарплати і ВВП на 2020 рік

Про це йдеться в порядку денному сьогоднішнього засідання Кабміну, опублікованій на урядовому порталі.

Відео дня

Як сказано в проекті рішення, що до складу ради увійдуть прем'єр-міністр Денис Шмигаль, міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко.

Крім них, за погодженням до складу ради увійдуть заступник директора Національного інституту стратегічних досліджень, радник президента України, викладач економіки та фінансів Києво-Могилянської бізнес-школи, директор Інституту демографії та соціальних досліджень імені Птухи, директор державні установи "Інститут економіки та прогнозування Національної академії наук". Передбачається також затвердження членами зазначеної ради професора Колумбійського університету і старшого наукового співробітника Атлантичної ради США.

Завданнями ради вказана розробка пропозицій щодо покращення кредитної, податкової та митної політик, спрямованих на економічний розвиток України; визначення шляхів і механізмів для розвитку народного господарства; удосконалення нормативно-правової бази.

Передбачається, що рада засідатиме не рідше одного разу на квартал.

Як повідомляв УНІАН, зростання реального ВВП України в четвертому кварталі 2019 року у порівнянні з аналогічним періодом попереднього року становило 1,5%, сповільнившись з 4,1% в аналогічному вираженні кварталом раніше.

За даними Мінекономіки, в січні-лютому 2020 року падіння ВВП становило 0,2%.

В міністерстві очікують, що коронавірус і заходи боротьби з ним спричинять серйозні наслідки для вітчизняної економіки, особливо – у першому півріччі.