REUTERS

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб планує виплатити вкладникам невеликого "Інтеграл-банку" 99,679 мільйона гривень відшкодування за вкладами.

Як повідомляється на сайті фонду, очікувана сума виплат складе 27,2% обсягу коштів на поточних та депозитних рахунках фізичних осіб в банку, який на момент введення в банк тимчасової адміністрації склав 365,924 мільйона гривень.

Згідно з наведеною звітністю, на коррахунку банку в Національному банку України є кошти на 3,992 мільйона гривень, на рахунках в інших банках - 312,143 мільйона гривень.

Відео дня

Також фонд повідомляє, що до 1 жовтня включно шукає інвестора для виведення банку з ринку, і нагадує, що участь у купівлі активів та передачі зобов'язань неплатоспроможного банку мають право приймати виключно банки.

Читайте такожХвиля банкрутств залишила без роботи понад 29 тисяч банківських службовців

Як повідомляв УНІАН, Фонд гарантування 15 вересня ввів тимчасову адміністрацію в банк "Інтеграл-банк" на підставі рішення НБУ про визнання банку неплатоспроможним. Тимчасова адміністрація введена терміном на 3 місяці - до 15 грудня, тимчасовим адміністратором призначений Олег Андронов.

"Інтеграл-банк" працює на ринку України з 1994 року і входить до групи невеликих фінустанов за обсягом активів. Основним власником банку є Кирило Торішній, володіє прямо та опосередковано через інвесткомпанію "Інвестиційно-торговий союз" 48,5705% акцій банку.