Фото УНІАН

Про це у своєму зверненні до громадян у соціальній мережі Facebook сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

«Ми розпочали реформу митниці. І зараз з нами працюють наші американські партнери. Це стало можливим після мого візиту до США, коли ми отримали підтримку. Нам треба змінити систему, подолати корупцію. Важливо змінити систему і знищити корупцію як явище», - зазначив прем'єр.

Гройсман також відзначив, що викорінити корупцію потрібно і в інших сферах. Як приклад він навів газову галузь.

Відео дня

Читайте такожГройсман обіцяє щоквартальні звіти уряду перед суспільством

«Завжди ця сфера була корумпована, вона завжди була цікава для олігархів, які заробляли на ній свої мільйони і мільярди. І зараз теж важливо змінити цю систему. Ми починаємо програму відновлення видобутку газу. Ми будемо найефективнішими в Європі, але на це потрібен час», - наголосив глава уряду.

Як повідомляв УНІАН, 30 червня в Україні почала роботу технічна місія митної та прикордонної служби США, завдання якої - надати Україні консультаційну допомогу в частині проведення реформи митної служби. Про приїзд місії до України сторони домовилися ще в травні під час переговорів прем'єра Гройсмана з комісаром Бюро з митних питань та охорони кордонів США Гілом Керліковське, а також під час недавньої зустрічі Гройсмана з віце-президентом США Джо Байденом, яка відбулася в рамках візиту української урядової делегації до Вашингтона.

Як очікується, місія буде працювати в Україні до 11 липня і сформує покроковий план дій з реформування митниці.