Фото УНИАН

Закладений урядом проект державного бюджету на 2017 рік зростання мінімальної заробітної плати до 3200 грн не призведе до «катастрофічного» зростання цін або запуску друкарського верстата, сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час відвідин Дарницького вагоноремонтного заводу.

Читайте такожГройсман пояснив, звідки у чиновників мільйони та чому вони не в банках

«Ніякого катастрофічного зростання цін на продукти не буде, не буде друкарських верстатів. Це реальні кошти, з реальної економіки, які будуть віддані українським громадянам, щоб їхня праця почала оцінюватися об'єктивно. Все будемо робити для того, щоб економіка почала працювати», - сказав він.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Кабмін на своєму засіданні 26 жовтня в рамках фіналізації проекту державного бюджету на 2017 рік запропонував наступного року вдвічі збільшити показник мінімальної зарплати – до 3200 грн замість 1600 грн. Таким чином, уряд має намір зрівняти показники мінімальної зарплати з фактичним, а не нормативним прожитковим мінімумом. За розрахунками Кабміну, мінімальну заробітну плату в Україні отримують приблизно 3,7 млн осіб.