Fitch знизило прогноз по рейтингу України / фото REUTERS

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило прогноз довгострокового рейтингу дефолту емітента (РДЕ) України у валюті з "позитивного" на "стабільний" - до рівня "B".

Про це повідомляється у прес-релізі агентства Fitch Ratings.

Зазначається, що ризики зовнішнього фінансування з часу попереднього огляду в серпні підвищили зокрема:

Відео дня
  • очікування більш тривалого періоду загострення напруженості у відносинах з Росією,
  • підвищений ризик конфлікту,
  • обмежені умови фінансування,
  • помірний відтік капіталу,
  • ослаблення міжнародних резервів.

"Існує високий ступінь невизначеності щодо найближчих стратегічних цілей президента Путіна, а ризик вторгнення, що виріс, показує тривалий період нарощування військ уздовж українського кордону, слабкі перспективи досягнення згоди за основними вимогами, сформульованими російською стороною і посилену підготовчу реакцію США", - йдеться в повідомленні.

Читайте такожПаніка скасовується: гривня вийшла на показники 2021 року

Fitch Ratings також зазначає, що прогноз "стабільний" частково показує базовий сценарій агентства, згідно з яким повномасштабного військового конфлікту з Росією вдасться уникнути, а дещо більший доступ України до фінансування МФО і на двосторонній основі разом з макростабільністю, зміцненням фіскальних і валютних резервів дозволить у 2022 році пом'якшити наслідки ситуації, що склалася.

"Однак ми очікуємо тривалий період підвищеної напруженості і ризику і бачимо дещо вищу ймовірність проведення більш обмежених військових операцій, таких як на Донбасі", - уточнює агентство.

Нагадаємо, в грудні 2021 року міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings заявило, що військова загроза з боку Росії негативно впливає на рейтинги України. Однак агентство не очікувало значного погіршення ситуації.

Вас також можуть зацікавити новини: