Експерти назвали причину зростання вартісті цибулі / фото depositphotos.com

З початку року ціни на цибулю в Україні зросли в середньому на 12%, наразі більшість фермерів готові відвантажувати її не дешевше 25-28 грн/кг.

Як зазначили аналітики проекту EastFruit, зростання цін на цибулю в Україні в цей період можна назвати традиційним для сезону із відносно невеликим виробництвом.

На сьогодні фермери практично завершили реалізацію продукції з необладнаних сховищ, а якіснішу цибулю пропонують до продажу дорожче, оскільки попит на цю продукцію останніми днями залишався стабільно високим.

Відео дня

За підрахунками експертів, внаслідок чергового здорожчання цибуля в Україні вже коштує в середньому у 3,4 рази дорожче, ніж в аналогічний період 2022 року.

Аграрії впевнені у подальшому зростанні цін на цю продукцію, оскільки запаси якісної цибулі в господарствах обмежені. Крім того, більшість фермерів заявляють про свій намір і надалі переглядати ціни у бік ростання за умови збереження сьогоднішніх темпів збуту.

Ціни в Україні - важливі новини, які треба знати

Як повідомляв УНІАН, за підрахунками Інституту аграрної економіки, наприкінці грудня 2022 року приготувати 3 кг салату "Олів’є" до святкового столу на середню сім’ю українцям коштувало 303,99 грн, тоді як наприкінці 2021 року його ціна становила 209,9 грн, тобто вартість зросла на 45%.

На початку січня у Мінагрополітики повідомили, що удари РФ по енергосистемі нашої держави неминуче спровокують здорожчання продуктів через відключення електроенергії та перехід сільгоспвиробників на генератори.

Вас також можуть зацікавити новини: