Українські банки видали бізнесу "доступних кредитів" майже на 5 мільярдів гривень / фото УНІАН

За минулий тиждень уповноважені банки уклали 207 нових кредитних договорів на суму 666 мільйонів гривень в рамках програми "Доступні кредити 5-7-9%".

Читайте такожВ НБУ назвали умови для зниженя іпотечної ставки до 10%

Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів.

Відео дня

Згідно з повідомленням, за минулий тиждень за програмою "Доступні кредити 5-7-9%" банки рефінансували 590 мільйонів гривень і надали 76,2 мільйона гривень інвестиційних кредитів і позик на оборотний капітал.

За цей тиждень портфель інвестиційних кредитів програми збільшився на 50,4 мільйона гривень і на 17 серпня він становить 921,228 мільйона гривень.

"Всього в рамках програми вже рефінансовано кредитів на 3,885 мільярда гривень і видано інвестиційних кредитів і позик на поповнення оборотного капіталу на суму в 1,007 мільярда гривень", - йдеться в повідомленні.

Які банки видають "доступні кредити"

Згідно з повідомленням, лідерами за сумою укладених договорів в рамках програми "Доступні кредити 5-7-9%" є комерційні банки - "Райффайзен Банк Аваль" (880,370 мільйона гривень), "Креді Агріколь Банк" (815,332 мільйона гривень), "Кредобанк" (704,749 мільйона гривень). При цьому левову частку кредитних портфелів цих банків в рамках програми "Доступні кредити 5-7-9%" займає саме рефінансування.

Успіхи видачі кредитів

"Лише за останній місяць уповноважені банки отримали 1680 нових заявок на отримання кредитів в рамках програми. А за 6 місяців було оброблено вже близько 5300 поданих підприємцями пакетів документів на отримання позики. І майже 27% клієнтів отримали позитивне рішення банку. Ще трохи понад три тисячі заявок знаходяться в роботі уповноважених банків. Загалом, за останній місяць банкам вдалося на 93% збільшити кількість укладених угод в рамках програми ", - цитує прес-служба міністра фінансів Сергія Марченка.

Що цьому передувало

  • 3 лютого уряд України оголосило старт програми "Доступні кредити 5-7-9%", оцінюючи її потенціал в цьому році в 50 тисяч кредитів.
  • 17 червня Кабінет міністрів спростив доступ бізнесу до кредитів, які видаються представникам малого та мікробізнесу в рамках програми "5-7-9", пом'якшивши вимоги до обов'язкової прибутковості бізнесу, що діє і знявши обмеження за напрямками використання коштів і максимальної суми кредиту.