Ілюстрація REUTERS

Міжнародне рейтингове агентство Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента в іноземній валюті (РДЕ) України на рівні "B", але погіршило прогноз по ньому з "позитивного" до "стабільного".

Читайте такожУкраїна без підтримки міжнародних організацій "впаде в прірву фінансового дефолту" - прем'єр

Про це повідомила прес-служба Fitch.

Відео дня

"Перегляд прогнозу з "позитивного" на "стабільний" зображає значний вплив пандемії COVID-19 на економічний розвиток України та її бюджет. Підвищені макроекономічні та фіскальні ризики, пов'язані з цим безпрецедентним глобальним шоком, частково нівелюють покращення в Україні в останні роки в плані зниження рівня боргів, нормалізації перспектив зростання після геополітичних, економічних криз 2014-2015 років та зменшення волатильність цього зростання", – сказано в повідомленні.

Також Fitch прогнозує, що українська економіка скоротиться на 6,5% у 2020 році у зв'язку з негативним впливом коронавірусу, введеними українською владою карантинними заходами та девальвованою національною валютою.

Також в агентстві очікують, що українська економіка зможе зрости на 3,4% у 2021 році.

Крім цього, Fitch акцентує увагу української влади на важливості продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ) для повноцінного відновлення економіки.

В агентстві наголосили, що наступний перегляд суверенного рейтингу України запланований на 4 вересня 2020 року.

Як повідомляв УНІАН, у березні міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings чекало прискорення зростання економіки України у 2020 році до 3,5% з 3,2% у 2019 році.