До договорів доведеться внести зміни / Фото УНІАН

Київрада заборонила КМДА та комунальним підприємствам із більш ніж 50% акцій (частки) громади столиці у статутному капіталі укладати договори, які містять положення про конфіденційність інформації.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення підтримали 67 депутатів із 76 присутніх в сесійній залі Київради.

«Заборонити виконавчому органу Київради (Київській міській держадміністрації) і його структурним підрозділам, комунальним унітарним підприємствам, установам і організаціям, що перебувають у комунальній власності територіальної громади, господарським товариствам, у статутному капіталі яких понад 50% акцій (часток) належать територіальній громаді Києва, укладати договори чи інші угоди, що містять положення про конфіденційність інформації (крім персональних даних фізичних осіб)», - йдеться у рішенні.

Відео дня

Читайте такожСтрахування медиків: у Київраді заявили про декларативний характер проекту рішення

Депутати також доручили КМДА і всім іншим перерахованим підприємствам і установам протягом трьох місяців з дня набрання чинності цього рішення виявити чинні укладені договори та інші угоди, в яких містяться положення про конфіденційність інформації, і надати іншій стороні договорів пропозиції щодо внесення у підписані документи змін в частині виключення положень про конфіденційність інформації.

У пояснювальній записці до рішення зазначено, що наявність пунктів про конфіденційність обмежує доступ до інформації, через що при направленні запитів або звернень про надання інформації територіальної громади та її представників, у тому числі депутатам, фактично відмовляють в її наданні.

Як повідомляв УНІАН, у травні 2020 року депутати Київради заявили про те, що КМДА хоче "розпиляти" 10 мільйонів євро з компанією олігарха.