Новий голова Нацбанку Кирило Шевченко / фото УНІАН

Президент Володимир Зеленський впевнений, що новий голова Національного банку України Кирило Шевченко впорається з усіма викликами, які сьогодні постали перед ним та НБУ.

Читайте такожУ МВФ відреагували на призначення нового голови Нацбанку

Про це він заявив під час офіційного представлення нового керівника нацрегулятора.

Відео дня

"Очолити Національний банк України в період непростої фінансової ситуації у світі та Україні, дійсно, може лише смілива та впевнена у собі людина. І я вірю, що, попри всі труднощі та виклики, новий голова Національного банку впорається з усіма ключовими завданнями", - сказав він.

За словами Зеленського, НБУ має залишатися "стовпом макроекономічної стабільності", а його "монетарна політика має підтримувати таку стабільність".

Крім того, президент очікує від нового керівника НБУ створення умов для довгострокового економічного зростання в умовах стабільної валюти, мінімізації впливу коронавірусу на економіку і кроків з прискорення виходу з цієї кризи. Серед завдань НБУ він також назвав продовження ефективного співробітництва з МВФ, Світовим банком та "іншими фінансовими партнерами України".

Президент очікує впровадження системних рішень, які призведуть до запуску реального кредитування для бізнесу, а також доступного іпотечного кредитування.