Фото УНІАН

Біржа LocalTrade може задати новий вектор розвитку для ринку криптовалюти. Минулого тижня співтовариство трейдерів з'явилася новина – криптовалютну біржу викупила компанія LocalTrade LLC. Нове керівництво біржі має свіжий погляд на ринок і обіцяє зробити Фінанси та блокчейн зрозумілими й доступними для всіх речами!

Головним операційним директором біржі стала Олександра Буімістер – фінансовий редактор і дослідник з міжнародним досвідом роботи у фінансовому та фінтех-секторах, засновник сервісу альтернативних банківських послуг. Олександра працювала на керівних посадах у багатьох відомих світових брендів: CROWDESTOR, [ncrypto.io](http://ncrypto.io/), Forbes Latvia & Finland, BCA Research (Euromoney PLC), Supreme Group та інших.

За розвиток біржі відповідатиме СЕО компанії – Аарон Леві Яхалом. Аарон довгий час працював в маркетингу і супроводжував безліч криптовалютних і фінансових проектів. Проекти за участю Аарона показують чудові результати. Один з найвідоміших – PureFi, де Аарон займає позицію RegTech Strategist. Це перший і єдиний протокол для впровадження AML-технологій в DeFi.  

Відео дня

Світова спільнота прийняла новини про зміну керівництва і подальшу реорганізацію команди біржі на ура — трейдери з нетерпінням очікують побачити обіцяні нововведення на платформі.

Яким буде подальший розвиток біржі?

"Ми переосмислили бачення ринку криптовалют і вважаємо, що сучасний продукт повинен бути інтуїтивним, швидким і простим у використанні, а головне — гнучким. Тому ми виходимо на ринок з абсолютно новим продуктом, який дасть можливість швидко і зручно обмінювати криптовалюту, заробляти на ній і одночасно керувати особистими фінансами. Це буде абсолютно новий продукт, аналогів якому ви ще не зустрічали", – заявив Аарон.

Заданий вектор розвитку LocalTrade, в першу чергу, передбачає поліпшення для користувачів в плані безпеки та зручності роботи з платформою. Ми маємо намір розвивати FinTech-індустрію і розкрити потенціал сфери децентралізованих фінансів (DeFi). У нашому розумінні DeFi - це не просто частина фінтех-галузі, а скоріше новий підхід, який дозволяє вирішити вже існуючі проблеми індустрії за допомогою блокчейн-технологій.

Децентралізовані фінансові сервіси повністю виключають участь посередників, замість них виступають смарт-контракти, що дозволяють створювати довірчі протоколи. Разом з цим, використання DeFi-технологій усуває ризики втрати коштів через шахрайство: всі торгові операції користувач проводить зі свого особистого гаманця, доступ до якого є тільки у нього.

Індустрія децентралізованих фінансів (DeFi) здобула популярність влітку 2020 року. Бум на ринку призвів до різкого зростання вартості певних активів: найпопулярніший DeFi-токен YFI виріс в ціні на 128 000% і встановив історичний максимум на позиції $41,000.

Ближче до кінця третього кварталу 2021 року ми запустимо DEX (decentralized exchange) — децентралізовану біржу. Такі біржі не зберігають особисті дані користувачів, не вимагають проходження процедури KYC і, що найголовніше, не зберігають активи користувачів. Але навіть в такому випадку, децентралізовані біржі мають ряд недоліків.

Першочерговий недолік DEX – це обмежений набір доступних активів і торгових пар. Децентралізовані біржі для проведення торгових операцій використовують пули ліквідності та АММ (Automated Market Makers). Для додавання нової торгової пари в такій біржі необхідно створити смарт-контракт пулу і надати достатній обсяг ліквідності. Використання неоптимізованих смарт-контрактів в DEX загрожує високими комісіями та тривалим очікуванням виконання операції, а також значно підвищує ймовірність trade failure.

Децентралізована біржа LocalTrade буде використовувати модель ордербуків, завдяки чому усувається ймовірність скасування торгової операції, а додати нові торгові пари можна буде без необхідності щоразу створювати смарт-контракт. При створенні протоколу децентралізованого обміну, особливу увагу ми приділили оптимізації смарт-контрактів, щоб знизити комісії та підвищити швидкість обробки транзакцій. Надалі ми маємо намір перебудувати архітектуру системи на основі Layer-2 рішень, щоб значно поліпшити продуктивність.

Крім вищезазначених проблем, трейдери часто скаржаться на істотні втрати при обміні великих обсягів ліквідності. Ми передбачили цей сценарій і дозволимо трейдерам самостійно виставити допустимий поріг зміни ціни активу при обміні.

"Але найбільш значущим фактором, який грає проти DeFi, залишається складність сфери та вже наявної інформації для розуміння новими користувачами, що обумовлює високий поріг входження. Інтернет перенасичений безліччю пропозицій щодо інвестування в DeFi, але звичайні користувачі не можуть об'єктивно оцінити кожну пропозицію. Саме для цих користувачів ми створюємо ще один продукт – Marketplace. Тут кожен зможе вибрати проект зі списку перевірених і інвестувати в нього без обмежень за розміром", –  повідомляє Аарон.

Як Україна може вплинути на розвиток ринку криптовалют?

Для реалізації всіх ідей Аарон вибрав підрядником SPACE IT Blockchain, передову дубайську компанію, яка вже неодноразово підтверджувала свою компетенцію в проектах для сфери криптовалют. Офіс R&D відділу SPACE IT Blockchain розташований в Україні, що не дивно, адже українські Blockchain-розробники є одними з кращих у світі. За словами Аарона, він не переживає за реалізацію технічної складової його ідей, оскільки вже не раз працював зі SPACE IT Blockchain і знає як трепетно компанія ставиться до відбору і навчання співробітників.

Новий СЕО LocalTrade визначає вектор руху для ринку криптовалютних бірж, і кидає виклик регіональним системам. Якщо дивитися на бекграунд Аарона і на те, як розвиваються його попередні проекти, то можна сказати що грандіозні зміни на ринку — лише питання часу. Залишається з нетерпінням чекати інноваційного і, можливо, кращого у своєму секторі продукту від українських розробників.