В обмінниках змінився курс іноземної валюти / фото REUTERS

Готівковий курс гривні до долара в банківських обмінниках України сьогодні, 6 жовтня, зміцнився на 5 копійок – до 38,20 грн за долар.

Згідно з оприлюдненими даними банків, щодо євро курс гривні сьогодні зміцнився також на 5 копійок і складає 40,70 грн за євро.

Продати американську валюту сьогодні можна в середньому за курсом 37,70 грн за долар. Продати євро можна за курсом 40,00 грн за євро.

Відео дня

Курс валют в Україні

Курс готівкового долара до гривні у "ПриватБанку" 5 жовтня залишився на рівні попереднього показника – 37,85 грн за долар. Курс готівкового євро у фінустанові учора також не змінився і становить 40,75 грн за євро.

Національний банк України на п'ятницю, 6 жовтня, встановив офіційний курс гривні до долара на рівні 38,62 грн/дол., тобто гривня послабшала на 2 копійки порівняно з попереднім показником.

Згідно з даними на сайті НБУ, офіційний курс гривні до євро на сьогодні встановлений на рівні 38,54 грн/євро, тобто гривня ослабла на 11 копійок порівняно з попереднім показником.

За прогнозом начальника департаменту казначейства "Глобус Банку" Тараса Лєсового, впродовж 9-15 жовтня характерними рисами готівкового ринку валют стануть більш активні курсові коливання на міжбанку залежно від рівня попиту та пропозиції на валюту та певні аритмічні коливання готівкових курсів, які почасти будуть спровоковані обмінними пунктами.

Вас також можуть зацікавити новини: