Як отримати гроші на дрова в Україні / фото УНІАН

Субсидія на дрова цього року зросте до 16 тисяч гривень. Кабмін за підтримки партнерів запускає експериментальний проєкт із додаткового забезпечення дровами, щоб допомогти українцям пережити зиму.

Субсидія на дрова в Україні - що це таке

Під час засідання Кабінету міністрів прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що в Україні запускають спеціальний проєкт для забезпечення населення необхідним запасом дров. 

За словами прем'єр-міністра, зараз в Україні сім'ї отримують субсидії на тверде паливо розміром 7 тис. грн на домогосподарство на рік. Відтепер субсидія на купівлю твердого пічного побутового палива зросте більш ніж удвічі і становитиме 16,2 тис. грн на рік для однієї сім'ї, повідомляється в Telegram-каналі прем'єр-міністра.

Відео дня

Субсидія на дрова в Україні стала більшою / t.me/Denys_Smyhal

Кому передбачена субсидія і як отримати гроші на дрова 

Гроші на дрова можуть отримати українці, які опалюють житло дровами. Така допомога надається тільки раз на рік, а під час нарахування субсидії враховується розмір доходів членів сім'ї за минулий рік.

Оформляється субсидія на дрова за принципом житлової. Як отримати субсидію на дрова:

  • звернутися до місцевого органу соцзахисту;
  • подати заяву на отримання субсидії на дрова;
  • надати декларацію про доходи за минулий рік.

У деяких випадках можуть також попросити надати довідку про те, що ви дійсно використовуєте пічне опалення та дрова для обігріву житла.

Отримати гроші на дрова можуть лише ті, хто використовує для опалення виключно тверде паливо.

Раніше ми розповідали, кому не будуть відключати світло цієї зими.

Вас також можуть зацікавити новини: