Скільки коштує винайняти квартиру в Києві чи Львові / фото ua.depositphotos.com

Середня ціна на оренду в Києві збільшилася в усіх сегментах квартир, але найбільше в однокімнатних на 11%, у трикімнатних – на 8%, а у двокімнатних на 3% в порівнянні з попереднім місяцем.

Як йдеться в аналітиці від bird, яка є в розпорядженні УНІАН, вартість оренди однокімнатної квартири в Києві нині складає 10 тисяч гривень, двокімнатної – 14 тисяч гривень, трикімнатної – 24 900 гривень.

Експерти зазначають, що ріст прогнозований, протягом останніх кількох місяців ринок нерухомості стабілізувався, на нього більше не впливають нічні обстріли, сезонність та коливання курсу. І як наслідок, попри майже щоденні атаки на Київ з боку росіян в травні, вартість оренди почала рости та відновлюватися до довоєнного рівня. 

Відео дня

Згідно з даними bird, в травні 2021 року вартість оренди в Києві складала: однокімнатні – 11 тисяч гривень; двокімнатні – 18 800 гривень; трикімнатні – 36 300 гривень.

"Що стосується оренди у Львові, медіана ціни оренди трикімнатних квартир збільшилася на 6%, двокімнатних на 5%, вартість однокімнатних квартир не змінилася", – підрахували аналітики.

Зазначається, що в цьому місті орендувати однокімнатну квартиру наразі коштує 15 тисяч гривень, двокімнатну – 16 800 гривень, трикімнатну – 20 тисяч гривень.

Оренда квартир в Києві у травні - що відомо

У березні експерти з нерухомості прогнозували, що вартість оренди житла в Києві зрости через очікування позитивних результатів роботи ЗСУ на фонті.

За словами президента Асоціації фахівців з нерухомості України Юрія Піти, травневі обстріли Києва з боку російських терористів не вплинули на пріоритети орендарів при виборі житла, єдиною умовою була наявність укриття поблизу.

Вас також можуть зацікавити новини: