Президент рішуче підтримав введення податку на виведений капітал / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський в ході засідання Національної ради реформ, на якому була представлена попередня версія законопроекту про податок на виведений капітал, зазначив, що якщо є готовність вводити в країні даний податок, то це необхідно здійснити без будь-яких застережень.

Читайте такожДепутати схвалили законопроект, який допоможе повернути злочинні активи з-за кордону

Про це повідомили в прес-службі глави української держави.

Відео дня

"Будь-яку реформу, якщо ви не готові впроваджувати, - не треба чіпати. Мені здається, що якщо ми вводимо податок на виведений капітал, то вводите. Вводите - і все. Якщо він покращує життя людей - треба вводити. Без цих "вправо", "вліво", "трохи", "спробуємо". Мені так здається", - цитує прес-служба Зеленського.

Зазначається, що після детального обговорення даного законопроекту учасники засідання домовилися продовжити роботу над цим документом для його вдосконалення.

Як повідомляв УНІАН, введення податку на виведений капітал обговорюється в Україні кілька років, основною ідеєю є те, що зароблений прибуток оподатковується тільки тоді, коли виплачується власникам у вигляді дивідендів та прирівняних до них платежів.

Багато експерти наводять аргументи як за впровадження подібної моделі оподаткування, так і проти.

Сьогодні в парламенті знаходяться законопроекти про введення податку на виведений капітал, яке має переваги як для бізнесу, так і держави, але й становить ризики, ключовим серед яких є значні втрати бюджету в перші роки його впровадження.

За попередніми експертними оцінками, впровадження цієї моделі з 2021 року може призвести до прямих втрат бюджету у короткостроковій перспективі на суму близько 53 мільярдів гривень.