Ілюстрація REUTERS

Верховна Рада ухвалила постанову про утворення Тимчасової спеціальної комісії ВР з питань захисту прав інвесторів (№ 2601).

Читайте такожДепутати внесли зміни до Кодексу про процедури банкрутства: про що йдеться

Як передає кореспондент УНІАН, за це рішення проголосували 319 народних депутатів із 371 зареєстрованого в сесійній залі.

Відео дня

Постановою передбачено створити ТСК і встановити, що вона створюється на правах головного Комітету з питань захисту прав інвесторів.

Тимчасова спеціальна комісія утворюється з метою підготовки та надання на розгляд ВР законодавчих ініціатив із захисту прав інвесторів, забезпечення рівного захисту прав, інтересів і майна суб'єктів інвестиційної діяльності незалежно від форм власності, а також ефективного інвестування в економіку України, розвитку міжнародного економічного співробітництва та інтеграції; визначення пріоритетних напрямків удосконалення законодавства щодо створення умов для інвестиційної діяльності; забезпечення захисту прав інвесторів (бізнесу); здійснення парламентської співпраці з бізнес-асоціаціями та профільними структурами для сприяння створенню безперешкодних умов для залучення інвестицій.

Також ТСК створюється з метою здійснення збору та аналізу, в межах повноважень, інформації для проведення парламентських слухань: про випадки порушення прав бізнесу судовою владою, органами місцевого самоврядування та органами виконавчої влади України, в тому числі правоохоронними органами, порушень прав інвесторів шляхом зловживань положеннями чинного законодавства України.

Кількісний склад Тимчасової спеціальної комісії - 13 народних депутатів.

Очолила ТСК народний депутат від "Слуги народу" Галина Янченко, її заступником є народний депутат від "Голосу" Ярослав Железняк.

До складу ТСК обрано народних депутатів від "Слуги народу" Олексія Красова, Андрія Костіна, Дмитра Наталуху, Владлена Неклюдова, Галину Михайлюк, Сергія Іонушаса, Артема Культенка; від "Опозиційної платформи - За життя" - Ігоря Абрамовича; від "Батьківщини" - Андрія Ніколаєнка; від групи "Партія "За майбутнє" - Ларису Білозір, від групи "Довіра" - Роберта Горвата.

Термін діяльності Тимчасової спеціальної комісії - один рік.

Звіт ТСК про виконану роботу передбачено заслухати на пленарному засіданні Верховної Ради не пізніш як через 6 місяців з дня ухвалення цієї постанови.

Постанова набирає чинності з дня її прийняття.