Володимир Путін / фото REUTERS

У Києві заарештували активи компанії, якою володіли особи з оточення президента РФ Володимира Путіна.

Як повідомили у прес-службі Київської міської прокуратури, йдеться про одного з найбільших виробників бетоноконструкцій, що постачав продукцію як в Україну, так і за кордон.

Зазначається, що одним із власників підприємства є громадянин Росії, який входить до близького оточення президента РФ. Відомо, що його компанії на території Росії займаються будівництвом житлових будинків для співробітників ФСБ та збройних сил.

Відео дня

За даними прокуратури, під час слідства було заарештовано корпоративні права згаданого підприємства у вигляді статутного капіталу в розмірі понад 437 мільйонів гривень, нерухоме та рухоме майно орієнтованою вартістю 1,5 мільярда гривень, грошові кошти на рахунках на загальну суму понад 104 мільйони гривень. 

Заарештовані активи підприємства на суму в 2 мільярди гривень передані в управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Як повідомили у СБУ, кінцевими бенефіціарами компанії є кілька російських бізнесменів з оточення Путіна. Усі вони причетні до фінансування т.зв. "Л/ДНР". А один із них – близький соратник президента РФ, який є спонсором передвиборчої кампанії партії "Єдина Росія".

За даними УП, йдеться про компанію "Аерок", яка підпорядковується російському олігарху Андрію Молчанову.

Раніше повідомлялося, що у США видали ордер на арешт літаків російського олігарха Романа Абрамовича.

Вас також можуть зацікавити новини: