Переможцям міжнародних учнівських олімпіад виплачуватимуть президентські премії / фото УНІАН

Переможцям міжнародних учнівських олімпіад виплачуватимуть премії президента України в розмірі 100 тисяч гривень.

Відповідну постанову ухвалив сьогодні Кабінет міністрів, якою затверджено порядок використання коштів з державного бюджету на виплати заохочень з Фонду глави держави, повідомляє прес-служба Офісу президента.

Також розпочнуться виплати президентських стипендій у розмірі 10 тис. грн учасникам зовнішнього незалежного оцінювання, які отримали найвищі результати.

Відео дня

Стипендії виплачуватимуть щомісяця протягом року.

Читайте такожУкраїнська школярка-геній перемогла в конкурсі геніїв в США, але вчитися в Нью-Йорку не зможеЗаплановане й фінансування премій для відзначення досягнень українських спортсменів, заохочення молоді до участі в спорті та підтримки тренерської діяльності.

Крім того, діяльність Фонду передбачає можливості надання грантів на навчання в іноземних закладах освіти для підготовки магістрів та PhD. Передбачається, що це дасть змогу отримати конкурентоспроможну освіту найталановитішій молоді та науковцям.

Також кошти Фонду можуть спрямовуватися на залучення іноземних висококваліфікованих викладачів і тренерів для навчання українських студентів у пріоритетних галузях, де потрібно підсилити рівень підготовки фахівців.

Офіційний запуск Фонду президента відбудеться на урочистому засіданні Ради Фонду за участю керівництва держави, під час якого нагороди вручать переможцям міжнародних учнівських олімпіад.

В ОП нагадали, що Фонд президента був створений у 2019 році з метою заохочення розвитку талановитої молоді, підвищення якості освіти й науки, виховання здорових громадян. У червні 2021 року Володимир Зеленський затвердив положення про Раду Фонду, перезапустивши його діяльність.

Як раніше повідомляв УНІАН, харківський школяр Ілля Шкірко, який цього року набрав найбільшу кількість балів на ЗНО, розповів журналістам про особливості своєї підготовки до тестування. За його словами, жодних "секретів" тут немає.