У жовтні 2020 року Кабінет Міністрів ввів в Україні власну систему сертифікації органічної продукції / Ілюстрація REUTERS

Вперше в Україні з'являться інспектори з органічного виробництва.

Про це повідомляють в Міністерстві економіки України.

"Фактично вперше в Україні з'являться інспектори з органічного рослинництва, тваринництва, грибництва, аквакультури, виробництва органічних морських водоростей, виробництва органічних харчових продуктів (у тому числі органічного виноробства) і органічних кормів, заготівлі органічних об'єктів рослинного світу, які будуть працювати за українським законодавством", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожКабмін встановив правила виробництва екопродуктів

Зазначається, що кваліфікаційний іспит успішно склали 22 кандидати, яким було дано тест для перевірки теоретичних знань загальних вимог законодавства України у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції та тести для перевірки спеціальних знань у галузі органічного виробництва, зазначених у їх заявах. Тепер вони отримають свідоцтва інспектора з органічного виробництва та / або обігу органічної продукції із зазначенням галузі (галузей) органічного виробництва.

Органічне виробництво в Україні:

Міністерство аграрної політики та продовольства сподівається зробити Україну світовим лідером з експорту органічної продукції.

2 серпня 2019 року в Україні набув чинності закон про основні принципи та вимоги до органічного виробництва.

24 жовтня 2019 року Кабмін встановив правила виробництва екопродуктів.

У жовтні 2020 року Кабінет міністрів ввів в Україні власну систему сертифікації органічної продукції.