Великі іноземні банки відновили найм персоналу в Росії / колаж УНІАН

Підрозділи іноземних банків, таких як Citi і Raiffeisen Bank International, в цьому місяці почали пошук співробітників в Росії, який практично завмер в попередні місяці.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Іноземні банки в Росії почали намагатися заповнити вакансії, що відкрилися після раптового звільнення співробітників на початку року. На посаді шукають росіян. 

Відео дня

"Відкриті вакансії пов'язані з тим, що багато співробітників виїхали з Росії після 24 лютого. Вони просто встали, звільнилися і втекли на хвилі паніки. Тож є вакансії, які потрібно заповнювати. Не було ніяких сигналів для розширення бізнесу", - сказало джерело Reuters.

Згідно з даними однієї з провідних рекрутингових компаній РФ Headhunter, Raiffeisen Bank розмістив в липні 276 вакансій в Росії. Зокрема, шукали менеджера в Москві для обслуговування корпоративних клієнтів.

Citi шукав кандидатів для заповнення 84 вакансій, в тому числі, кредитного менеджера з щомісячним доходом до 200 000 рублів (3 609 доларів США) і молодшого експерта з щомісячною заробітною платою від 85 000 рублів. 

Російський бізнес італійської банківської групи Intesa Sanpaolo шукав фахівців з обслуговування клієнтів, а також за розрахунками в іноземній валюті, а UniCredit Bank Russia, який шукає покупця для російського бізнесу, відкрив 10 вакансій, пов'язаних з IT. 

Джерела в галузі скаржаться, що посилення санкцій обмежило їхні можливості щодо шляхів відходу з російського ринку, а Центральний банк пручається внутрішніх закликів взяти на себе управління підприємствами іноземних банків в Росії. Також представники галузі стурбовані тим, що ситуація, що склалася, може спонукати вкладників вивести кошти.

Раніше заступник міністра фінансів РФ Олексій Моїсеєв заявив, що Росія блокуватиме продаж російського бізнесу іноземних банків.

На іноземні банки припадало 11% всього російського банківського капіталу на кінець 2021 року. 

Вас також можуть зацікавити новини: