Ілюстрація REUTERS

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України розпочало роботу над проектом Стратегії економічного відновлення Донбасу з метою забезпечення умов для повернення людського капіталу, сталого розвитку та зростання соціально-економічних показників територій, постраждалих в результаті збройної агресії Російської Федерації.

Читайте такожВ Україні стартувала програма Євросоюзу з підтримки малого і середнього бізнесу на Донбасі

Про це повідомила прес-служба міністерства.

Відео дня

Зокрема, при міністерстві буде створена відповідна міжвідомча робоча група для розробки стратегії.

«Відповідні листи із запрошенням долучитися до роботи було направлено Мінреінтеграції до 189 установ. Серед них 28 органів державної влади (11 комітетів Верховної Ради, Офіс президента, РНБО, Нацбанк, 8 міністерств, Державна податкова служба, Державна митна служба, Донецька і Луганська ОДА, військово-цивільні адміністрації Авдіївки та Торецька); 44 органи місцевого самоврядування (місцеві ради та ОТГ); 37 асоціативних об‘єднань; 22 науково-дослідні установи; 7 міжнародних організацій; 51 громадська організація», - сказано в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, у жовтні минулого року Україна і Світовий банк запустили роботу Фонду міжнародної партнерської підтримки, який своєю метою ставить відновлення і майбутню реінтеграцію Донбасу.