Фінансова грамотність на ВайтБІТ (Вайт БІТ): базові інструменти

Базові знання про інвестиції в біткоїн та інші криптовалюти за допомогою спеціальних інструментів, які надає вайтбіт біржа. Як використовувати їх, щоб не робити помилок у торгівлі.

Підготовка до перших торгів

Кожна біржа криптовалюти так чи інакше – помічник у складанні авторського прогнозу на криптовалюту. Інструментарій платформи може бути обмеженим чи ширшим. Whitebit біржа доповнила стандартні для торговельних платформ інструменти своїми властивостями, використовуючи які можна купити монети, заздалегідь отримавши уявлення про поточний тренд і не тільки.

Відео дня
  1. Вікно "Ринок". Складається з кількох стовпців. Показує усі торгові пари, які є на whitebit ru. Також з його допомогою можна здійснити пошук конкретної пари, або відсортувати на ті, що торгуються з фіатом чи стейблкоінами.

Тут white bit додала спеціальне сортування: у вікні ринку показується ціна криптовалют на поточний момент, зміна вартості у відсотках та, що вкрай важливо – об'єм.

Показник об'єму корисний для розуміння, наскільки ліквідним є актив на whitebit. Високий демонструє, що на whitebit markets багато продавців та покупців. А отже, купити криптовалюту або продати актив можна швидко і за справедливою/адекватною ціною.

  1. Біржовий стакан. Ділиться на біди та аски. Аски виділено червоним, це актуальні заявки на продаж, біди – зеленим, на купівлю.

Аналіз біржового стакана допоможе оцінити співвідношення попиту та пропозиції. Зазвичай переважна більшість заявок на продаж говорить про те, що ціна якийсь час буде знижуватися (пропозиція вища за попит). Коли більше купують, ніж продають – можливо, вартість активу буде збільшуватися або вже збільшується (попит вищий за пропозицію).

Важливо знати: всі заявки по ордерах, окрім Market order, потрапляють у стакан.

  1. Історія торгів. У вікні показуються всі завершені ордери на купівлю або продаж криптовалюти із зазначенням кількості, часу вчинення угоди, а також ціни закриття.

Історія допоможе визначити, які настрої зараз на ринку – продавати чи купувати. Більшість рядків, виділених червоним (продаж) може означати, що чинним трендом рухають ведмеді, зацікавлені у зниженні вартості активу. Частіше – із метою згодом закупити на низах. Більше зелених на купівлю може означати, що на ринку – бичачий тренд. Відповідно, гравці здійснюють активний трейдинг криптовалют, щоб підняти ціну та згодом вигідно продати. Таким чином історія, яку надає біржа криптовалюти, допоможе не тільки зрозуміти діючий тренд, але й передбачити зміну настроїв чи вартості.

  1. Свічний графік. Вікно, у якому показуються скомпільовані за окремий проміжок часу заявки на продаж чи купівлю.

Автоматично на платформах інтегровані "японські свічки". Якщо звернути увагу на користувачів whitebit відгуки, саме цей вид інтервального графіка найбільш зручний. У ньому зображені не тільки обсяги збуту та пропозиції: тонкі лінії, які йдуть від тіла свічки вгору або вниз, разом з іншими даними можуть вказати на ціновий розворот у бік падіння чи зростання.