Авдіївський коксохімічний завод може пропрацювати ще два тижні / Фото УНІАН

Запасів вугілля на Авдіївському коксохімічному заводі вистачить на 13 діб роботи. Про це повідомив директор заводу Муса Магомедов, передає "112 Україна".

Читайте такожЕлектропостачання Авдіївського коксохіму відновлено після обстрілу

"Вугілля на зниженому виробництві у нас приблизно на 13 діб. Намагаємося додати, але поки що не виходить, є нестача енергопотужностей. Зараз працює два коксових цехи з чотирьох", - повідомив Магомедов.

Відео дня

Також директор Авдіївського коксохімічного заводу додав, що ситуація з теплопостачанням нормальна, тепло в місто передається.

"Продовжують активно стріляти. Які є ушкодження, поки не готовий сказати, по заводу не прилітало. Проблема з водою поки не вирішена. ДФС (Донецька фільтрувальна станція - УНІАН) не вийшла на необхідні потужності", - додав Магомедов.

Як повідомляв УНІАН, увечері 18 лютого за обстрілу з боку бойовиків були пошкоджені високовольтні лінії електропередачі, внаслідок чого Авдіївка залишилася без електропостачання.  20 лютого, віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко доповів президенту України Петра Порошенка про те, що лінії електропередачі до Авдіївки полагоджені.

З початку бойових дій АКХЗ часто піддається масованим обстрілам з боку бойовиків, та російських військ, які знаходяться на Донбасі, через що неодноразово зупиняв свою роботу.

Довідка УНІАН. Авдіївський коксохімічний завод - найбільше в Європі високотехнологічне коксохімічне підприємство. На заводі випускається близько 30 видів продукції, основна - кокс для металургії. АКХЗ входить до групи "Метінвест" Ріната Ахметова та Вадима Новинського.