Ілюстрація / REUTERS

Німецький автомобільний концерн Volkswagen у третьому кварталі 2017 року на 2,5 мільярда євро збільшив відрахування на ліквідацію наслідків "дизельного скандалу" в Північній Америці, повідомляється в прес-релізі концерну, передає "Прайм".

"Причиною є збільшення відрахувань, пов'язаних з програмою викупу та модернізації автомобілів з дволітровими дизельними двигунами TDI, яка є частиною врегулювання в Північній Америці", - повідомляється в документі. Наголошується, що реалізація даної програми виявилася набагато більш складною і трудомісткою", ніж очікувалося.

Читайте такожЄврокомісія оштрафує автовиробника Scania на 880 мільйонів євро за картельну змову

Відео дня

Таким чином загальні витрати VW на усунення наслідків дизельного скандалу зростають до 25,1 мільярда євро, підкреслює газета Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Концерн Volkswagen раніше звинуватили в США в тому, що він оснащував дизельні автомобілі програмним забезпеченням (ПО), що занижує реальні показники викидів шкідливих речовин. Американський уряд зобов'язав концерн відкликати 482 тисячі легкових автомобілів марок Volkswagen і Audi, проданих в країні у 2009-2015 роках. У квітні Volkswagen домовився про викуп компанією автомобілів у споживачів та виплату їм компенсацій.