Путин хочет переманить украинских специалистов на российские военные заводы

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це президент Путін сказав на зустрічі з членами ради законодавців при Федеральних зборах Російської федерації.

«З приводу можливості переїзду до нас фахівців з України – якщо є бажаючі, ми вам допоможемо їх облаштувати», - сказав Путін, відповідаючи на питання представника Воронезької обласної думи.

«Всі необхідні кошти з федерального бюджету будуть вами одержані. Маю сказати, що цей процес вже почався. Вже не одна сім'я, не один фахівець переїхав. Звичайно, в даному випадку може йтися про тих людей, стосовно підприємств ОПК, які затребувані на наших підприємствах», - заявив Путін.

Відео дня

Він зазначив, що в Україні дуже високий потенціал і є чудові фахівці. «Ласкаво просимо. Ми будемо раді їх бачити в Росії на наших підприємствах», - сказав Путін.

Читайте такожКремль закладав механізм технічного дефолту України ще в грудні - експерти

Раніше представник Воронезької обласної думи Володимир Плющенко повідомив, що три роки тому колективу ДП «Антонов» пропонували переїхати разом із сім'ями до Воронежа, але тоді це не було так актуально.

Читайте також”Антонов” готовий передати три літаки Збройним силам України

За його словами, українські підприємства ОПК, що працюють в кооперації з РФ, мають фінансові складнощі, тому 20 років співпраці під загрозою зриву.

Плющенко заявив, що з українськими підприємствами налагоджено добрий контакт, але можуть заважати органи державної влади.

«У нас сьогодні складається таке враження, що зараз українські колеги готові разом із сім'ями приїхати до нас і працювати на наших підприємствах», - сказав Плющенко.