Ілюстрація REUTERS

Міністерство соціальної політики спростувало поширену деякими ЗМІ інформацію про перевірку міністерством за вимогою Міжнародного валютного фонду стажу всіх пенсіонерів, розрахункова пенсія яких менша за мінімальну.

Читайте такожГройсман зустрівся з головою місії МВФ в Україні

Про це повідомляється на сайті міністерства.

Відео дня

У повідомленні наголошується, що останнім часом з посиланням на «джерело в Міністерстві соціальної політики» було поширено повідомлення про те, що якщо у таких пенсіонерів не вистачає стажу, то їхню пенсію нібито можуть зняти.

«У зв'язку з цим Міністерство соціальної політики України офіційно повідомляє, що ця інформація не відповідає дійсності і є фейковою. Звертаємо увагу журналістів і просимо не використовувати сумнівні джерела невідомого походження, навіть якщо вони «працюють» в Міністерстві соціальної політики, а користуватися перевіреною, офіційно підтвердженою інформацією», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, раніше МВФ заявив, що пенсійна реформа, проведена в Україні, не забезпечує формування повністю справедливої та стійкої пенсійної системи в країні.

Закон про пенсійну реформу був прийнятий Верховною Радою 3 жовтня і набув чинності 11 жовтня 2017 року. Цим документом введені вимоги до мінімального страхового стажу для виходу на пенсію.