Ілюстрація REUTERS

 Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України розробило нові державні будівельні норми (ДБН) з проектування газових побутових теплогенераторів у нових житлових будинках. Про це повідомляє прес-служба Мінрегіону.

Читайте такожВ Україні заборонять суцільну забудову в містах

Згідно з повідомленням, відтепер у житлових будинках запроваджуються обмеження на розміщення побутових газових теплогенераторів з закритими і відкритими камерами згоряння.

Відео дня

При цьому з введенням в дію нових ДБН допускається встановлення в індивідуальних житлових будинках і багатоквартирних житлових будинках до 3 поверхів теплогенераторів потужністю до 30 кВт для забезпечення потреб опалення та гарячого водопостачання.

Обов'язкові умови для встановлення - приміщення кухні висотою не менш як 2,2 м з наявністю природного освітлення (незалежно від наявності плити), внутрішній об'єм кухні при застосуванні теплогенераторів з закритою камерою згоряння має бути на 6 куб. м більший передбаченого пунктом 9.27 ДБН; площа приточного пристрою має становити не менш як 0,025 кв. м; в приміщеннях кухонь, інтегрованих в структуру житлової кімнати, допускається встановлення лише теплогенераторів з закритою камерою згоряння.

Також повідомляється, що теплова потужність конвекторів, що встановлюються в житлових приміщеннях, не повинна перевищувати 7,5 кВт. При цьому зазначені приміщення мають бути обладнані контролем довибухових концентрацій газу на рівні 20% нижньої концентраційної межі поширення полум'я.

За словами міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка, нові ДБН сприятимуть підвищенню безпеки в житлових будинках.

Довідка УНІАН. Державні будівельні норми (ДБН) - обов'язкові до виконання нормативні документи, що використовуються при проектуванні нових і реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.