У вересні 2018 року Мінрегіон оголосив про «будівельну амністію» / фото УНІАН

Введений Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства в 2018 році механізм «будівельної амністії» для об'єктів незначного класу наслідків (СС1) дав змогу українцям узаконити близько 9 тисяч будинків.

Читайте такожБудівельні підприємства України збільшили обсяги робіт до 136 мільярдів

Про це повідомила прес-служба Мінрегіону з посиланням на віце-прем'єр-міністр - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка.

Відео дня

Він зазначив, що будівельна реформа, яка була розпочата в 2015 році, сьогодні дає результат. «Завдяки ухваленому законодавству Україна піднялася на 105 сходинок і отримала 35-у в щорічному рейтингу Doing Business за індикатором «Отримання дозволів на будівництво», випередивши Австрію, Польщу, Фінляндію, Латвію, Канаду і навіть Японію. Ми децентралізуємо повноваження ДАБІ (100 міст), максимально спростили і скоротили дозвільні процедури, встановили критерії перевірок», - цитує прес-служба Зубка.

За словами міністра, в 2018 році стартувала онлайн-платформа «Прозора ДАБІ», до якої вже звернулися більш як 1,5 тис. забудовників.

Як повідомляв УНІАН, у вересні 2018 року Мінрегіон оголосив про «будівельну амністію» для об'єктів незначного класу наслідків (СС1). Таким чином, відомство продовжило термін реєстрації документів на приватні, дачні і садибні будинки, а також гаражі площею не більше 300 кв. м, споруджені до 2015 року без дозволу на виконання будівельних робіт.

Державна архітектурно-будівельна інспекція (ДАБІ) з 1 листопада 2018 року реєструє всі дозвільні документи у відкритій системі під назвою «Прозора ДАБІ».