Ілюстрація REUTERS

До 2020 року Україна повинна вийти на 100% побудинковий комерційний облік теплової енергії в багатоповерхових будинках, що дозволить громадянам платити за фактично отриману послугу, а не нараховану за нормативами.

Читайте такожВ Україні з 1 травня за комунальні борги нараховуватимуть пеню

Про це повідомив під час години запитань до уряду в Раді віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко.

Відео дня

«Ми ввели комерційний облік, і ви бачите, що з 2014 року, коли будинковий облік теплової енергії був на рівні 23%, зараз за 2018 рік ми вийшли на показник 80% і завдання стоїть протягом 2019-2020 роки вийти на 100% будинковий облік, який стосується багатоповерхового сектору», - сказав він.

За словами Зубка, неможливо управляти споживанням енергії, якщо послуга списується за нормативами, тому введення комерційного обліку дозволить платити за отриману послугу, а не нараховану.

Як повідомляв УНІАН, раніше Зубко заявляв, що комерційний облік спожитого тепла і води за допомогою лічильників є найбільш ефективним засобом у боротьбі з постачальниками-монополістами та списанням витрат на комуналку за завищеними нормами.