Ілюстрація REUTERS

Київрада затвердила детальний план території в межах вулиць Оноре де Бальзака, Градинської та Радунської у Деснянському районі столиці площею 47 га, який передбачає добудову житлового комплексу «Перспектива» з числа так званих «новобудов Войцеховського».

Читайте такожВ Україні нарахували 150 довгобудів: найбільше їх у Києві

Як передає кореспондент УНІАН, ДПТ підтримали 63 з 91 депутата Київради.

Відео дня

Проект рішення був внесений до порядку денного як невідкладний заступником Київського міського голови - секретарем Київради Володимиром Прокопівим. Він заявив, що вносить пропозицію невідкладно розглянути питання сьогодні на засіданні у зв’язку з «великою соціальною напругою».

У сесійні залі зазначалось, що рішення має виключно соціальний характер, оскільки дасть можливість добудувати житловий комплекс «Перспектива» на вул. Драйзера, 40, який будувався на самозахопленій землі. ДПТ закріпить землю під житловим комплексом, що відкриє можливість для його добудови та введення в експлуатацію.

Згідно з даними Київради, розроблений ДПТ передбачає реконструкцію загальноосвітньої школи № 321, що включатиме її добудову для забезпечення потреб жителів території. Також передбачено будівництво нового дитячого садочку на 250 місць та спортивного стадіону. На перших поверхах житлових будинків передбачається розміщення зони повсякденного обслуговування з підприємствами обслуговування та охорони здоров’я, які відображають нормативний соціально-гарантований рівень обслуговування населення.

Згідно з документацією, середня щільність населення на території ДПТ наразі складає – 350 осіб/га, після реалізації ДПТ цей показник збільшиться до 380 осіб/га.

Довідка УНІАН. 25 жовтня 2016 року правоохоронці завершили досудове розслідування у справі проти київського забудовника Анатолія Войцеховського. Слідством встановлено, що Войцеховський у співучасті з іншими особами у 2004-2013 роках придбав частки у статутних капіталах низки підприємств, деякі з них у 2014 році було переоформлено на підставних осіб.

З допомогою цих підприємств злочинне угруповання самовільно захопило земельні ділянки під будівництво 40 об’єктів. Також встановлено непоодинокі фактів повторного продажу квартир в житлових будинках, вже реалізованих іншим громадянам. Окремі об’єкти будівництва, що було введено в експлуатацію на підставі підроблених рішень судів, незаконно реєструвалися в Державному реєстрі нерухомого майна. Зокрема, встановлені порушення мали місце під час будівництва ЖК «Перлина Троєщини» на вул. М. Закревського, 42А, БЦ «Домініон де люкс» на вул. Ушинського, 40, ЖК «Мега Сіті» на вул. Харківське шосе, 19 і 19-А, ЖК «Сосновий Бір» (квартал вул. Олевської, Клавдієвської, Бахмацької).